تفاوت پکیج های دیواری و زمینی

تفاوت پکیج های دیواری و زمینی

تفاوت پکیج های دیواری و زمینی در چیست؟

پکیج ها از متداول ترین سیستم های گرمایشی هستند که در سال های اخیر به عنوان وسیله ای برای تامین آب گرم مورد نیاز ساختمان و همچنین منبع تامین آب گرم برای شوفاژ ها بسیار پرفروش بوده اند. پکیج ها اغلب در دو نوع زمینی و دیواری ساخته می شوند که هر کدام کاربردهای مخصوص به خود را دارد. در این جا قصد داریم با ذکر مزایا و معایب این دو نوع پکیج را با هم مقایسه کنیم.

 

  1. پکیج های زمینی

این نوع از پکیج‌ ها بیشتر در خانه‌ هایی مورد استفاده قرار می ‌گیرد، که آب گرم بیشتری احتیاج داشته باشند. بودن مخزن اضافی در این پکیج‌ ها باعث می شود تا با ذخیره آب گرم، در خانه‌ هایی که بیش از یک حمام دارند، امکان استفاده از آب گرم ساده‌ تر فراهم شود. این پکیج‌ ها در ابعاد متفاوت و طبق نیاز مشتریان انتخاب می‌ شود.

علاوه بر این پکیج‌ های زمینی در دو نوع مشعل ‌دار و بدون مشعل هستند که معمولاً از پکیج‌ های مشعل ‌دار برای متراژ های پایین ‌تر و از دستگاه‌ های بدون مشعل نیز در متراژ های بالا استفاده می‌ شود. پکیج زمینی بدون مشعل معمولاً به شکل گازی، گازوئیل و دوگانه سوز تولید می شود.

معمولاً انتخاب اندازه و ظرفیت حرارتی خروجی پکیج زمینی به متراژ مکانی که قرار است نصب شود، بستگی دارد. به عنوان مثال در متراژ های ۱۰۰ تا ۲۰۰ متر بهتر استفاده از پکیج‌ های ۲۸۰۰۰ Kcal و برای متراژ های بالاتر نیز استفاده از پکیج‌ های قوی ‌تر توصیه می ‌شود. معمولاً عواملی مانند سیستم‌ های گرمایشی موجود، تعداد حمام و سرویس ‌های بهداشتی، موقعیت مکانی ساختمان و باز یا بسته بودن اطراف آن، تعداد طبقات بنا، و … در انتخاب میزان قدرت و اندازه ظرفیت پکیج‌ های زمینی تاثیر دارند.

 

مهم‌ ترین معایب و مزایای پکیج‌ های زمینی

مهم‌ ترین معایب پکیج زمینی، سروصدای آن است و به همین علت برای واحدهای آپارتمانی کوچک و یا خانه ‌های فاقد فضای مناسب برای نصب توصیه نمی ‌شود. بهترین مکان برای نصب این نوع پکیج‌ ها در زیرزمین و داخل پارکینگ است. در مقایسه پکیج زمینی و دیواری، پکیج‌ های زمینی ظرفیت و قدرت بیشتری دارند و در ساختمان‌ های چند طبقه و خانه‌ های ویلایی مورد استفاده قرار می‌ گیرند.

از طرفی از مهم‌ ترین تفاوت پکیج زمینی و دیواری این است که پکیج‌ های زمینی مخزن ‌دار با وجود اشغال فضای بیشتر، آب گرم بهداشتی تولید می ‌کنند و در مقابل رسوب بسیار مقاوم هستند و نیاز به نصب دوباره فیلتر ندارند.

 

  1. پکیج دیواری

با استفاده از پکیج دیواری می شود از شر موتور خانه و شوفاژ راحت شد. از پکیج دیواری برای گرم کردن آب مصرفی خانواده و حتی آب گرم مورد نیاز شوفاژ استفاده می شود. پیش از این هزینه های بسیاری برای گرمایش تولیدی توسط موتور خانه ها مصرف می شد. افزون بر هزینه، سوخت و نگهداری آنها نیز کار سخت و زمان بری بود. تعمیر پکیج بسیار راحت تر از یک موتورخانه با حجم بزرگ و پیچیده می باشد. همچنین در مصرف هزینه ها نیز صرفه جویی می شود. پکیج ها فضای کمی اشغال می کنند، مخصوصا پکیج های دیواری. بازدهی بالایی دارند . پکیج هر واحد به صورت جداگانه می باشد که این باعث استقلال واحد های مسکونی می شود. علت محبوب شدن پکیج دیواری در ارگان های اجرایی مزیت های بیشمار آنها هم بوده است. به گونه ای که این روز ها استفاده از موتور خانه ها کمتر مشاهده می شود.

پکیج دیواری همان گونه که از اسمش پیداست معمولا داخل آشپزخانه و یا آبدار خانه بر روی دیوار نصب می شود . جهت ایجاد ایمنی بهتر است استفاده از دودکش دو جداره توصیه می شود. با این کار هوای مورد نیاز دستگاه از محیط بیرونی تامین شده و خطری ساکنین را تهدید نخواهد کرد.

مورد مصرف پکیج ها برای گرم کردن خانه  یا ساختمان های تجاری با استفاده از گرمایش از کف، رادیاتور و فن کوئل می باشد. آب گرم مصرفی واحد ها را نیز مهیا می کند .برای صرفه جویی در مصرف انرژی می توانید از ترکیب پکیج و کویل آب گرم استفاده نمایید. بنابراین گرمای بهتری با هزینه کمتری خواهید داشت..

 

مهم‌ ترین معایب و مزایای پکیج‌ های دیواری

کوچک بودن و در دسترس بودن این نوع از پکیج‌ ها موجب تنظیم بسیار راحت ‌تر آن برای افراد شده است. استفاده از هر پکیج در یک واحد از آپارتمان موجب کاهش هزینه ‌های اشتراکی در آپارتمان‌ ها می ‌شود. پکیج دیواری مصرف برق بسیار پایین و به ‌صرفه دارد تا از اتلاف انرژی به میزان زیادی جلوگیری ‌کند. نصب و راه ‌اندازی آن نیاز به لوله ‌کشی و صرف وقت و هزینه زیادی ندارد و هزینه سرویس کردن آن نیز نسبت به سایر لوازم گرمایشی کم تر است. امنیت کار با پکیج‌ های دیواری بیشتر و سروصدای آن بسیار کمتر است و برای متراژ های زیر ۳۰۰ متر بهترین انتخاب محسوب می‌ شود.

 

پکیج دیواری بهتر است یا زمینی؟

  1. در مکان ‌هایی که به گرمای بیشتری نیاز است و استفاده از پکیج دیواری ممکن نیست، بهتر است از پکیج زمینی استفاده کنید.
  2. پکیج زمینی دارای مخزن ذخیره آب گرم یا مخزن کوئل ‌دار است. در برخی از مدل ها با مشعل جداگانه نیز قابل استفاده است.
  3. فضای اشغال پکیج دیواری نسبت به پکیج زمینی کمتر است.
  4. پکیج دیواری آب گرم مصرفی را به صورت لحظه ‌ای گرم می ‌کند و معمولاً مخزنی برای ذخیره آب ندارد.
  5. پکیج ‌های زمینی بیشتر در ساختمان ‌های چند طبقه و ویلا ها مورد استفاده قرار می گیرد و تعمیر پکیج بیشتر با ترموستات و مخزن آن در ارتباط می باشد.
  6. توان حرارتی پکیج زمینی نسبت به پکیج دیواری بالاتر است.
  7. پکیج های دیواری دارای ابعاد کوچکتری و شبیه کابینت دیواری می باشد که روی دیوار نصب می ‌شود.
  8. پکیج زمینی دارای ابعاد بزرگتری است و قابلیت نصب بر روی دیوار را ندارد. و مانند کابینت زمینی، بر روی زمین و داخل آشپزخانه قرار می گیرد.
  9. پکیج های زمینی برای استفاده در ساختمان ها و خانه ‌های چند طبقه و با مساحت بزرگ، ویلا ها، بیمارستان‌ ها و مراکز تجاری مناسب ‌تر و به صرفه تر هستند.
  10. از پکیج های دیواری برای ساختمان ‌های کوچکتر با مساحت کم که نیاز به تولید آب گرم در حد متوسط دارند، استفاده می شود.
  11. پکیج های زمینی را نمی ‌توان در بالکن آپارتمان نصب کرد چون دارای فن هستند و دستگاه‌ های فن دار باید در فضاهای بسته نصب شوند. در عوض، پکیج ‌های دیواری را می توان در بالکن بدون محدودیت خاصی نصب کرد.

 

جمع‌ بندی

نکته مهم این است که برای انتخاب بهترین گزینه گرمایشی برای خانه یا محل کارتان باید همه جزئیات و شرایط خودتان را بررسی کنید و تفاوت پکیج ها را به خوبی بدانید. اگر فضای مد نظرتان زیر ۳۰۰ متر است و مصرف آب گرمتان بیش ‌از حد زیاد نیست و برای نصب پکیج های دیواری نیز فضای مناسبی دارید، توصیه میکنم در این مورد درنگ نکنید و با توجه به دسترسی راحت و کم بودن مصرف پکیج دیواری، این نوع از پکیج را برای خود تهیه کنید. اما اگر قصد نصب یک پکیج در فضایی با متراژ بالاتر را دارید و شرایط پیش ‌تر ذکر شده برای نصب پکیج های زمینی را دارید، بهترین گزینه برای شما پکیج های زمینی هستند.