رسوب گیری پکیج
از شایعترین مشکلات پکیج های دیواری می توان به تجمع رسوب در بخش ها و لوله های پکیج به علت سختی موجود در آب مصرفی اشاره کرد که عدم رسوب زدایی پکیج موجب ایجاد خسارات جبران ناپذیری می گردد و یا پرداخت هزینه های بالا برای تعمیر پکیج دیواری را به همراه دارد.
رسوب گیری و اسید شویی پکیج از اقدامات مهم و ضروری هستند که قبل از راه اندازی شوفاژ ها باید به آن توجه کرد. اگر فشار آب گرم افت داشت یا احساس کردید زمان لازم برای گرم شدن آب طولانی شده ، حتما نیاز دارید که پکیج را رسوب زدایی کنید. رسوب زدایی پکیج بهتر است به دست متخصصان این کار انجام شود و آن را به افراد بی تجربه نسپاریم. زیرا نتیجه جرم گیری نادرست پکیج، گرفتگی و حرکت رسوب به بخش های دیگر می باشد و مجبور خواهید شد مجددا برای رسوب زدایی پکیج هزینه بپردازید! رسوب زدایی یا رسوب گیری پکیج را پشت گوش نیندازید ، زیرا امکان دارد پکیج و شوفاژ ها کاملا از کار بیفتند و شما ناچار به تعمیر پکیج شوید.
علت رسوب گیری پکیج چیست؟
پکیچ ها به خاطر اینکه با گرم کردن آب محیط را گرم می کنند در حین گرم کردن آب سختی آن را نیز می گیرند. سختی آب شامل املاح معدنی داخل آب است که پس از مدتی موجب بروز رسوب در پکیج می گردد.
مطلب مهمی که شما باید بدانید این است که به چه علت رسوب گیری پکیج انجام می شود؟ در جواب به این سوال باید گفت که چند دلیل مختلف برای رسوب زدایی پکیج وجود دارد که در ادامه با آن آشنا خواهیم شد.
یکی از دلایل رسوب گیری پکیج تولید صدای زیاد در محیط می باشد.
از علل دیگر رسوب زدایی پکیج می شود به بالا رفتن فشار پکیج اشاره نمود، همچنین رسوب ایجاد شده در داخل پکیج مانع به گرم کردن آب و باعث سرد و گرم شدن آب پکیج می گردد.
در برخی مواقع یکی از نشانه های که با آن شما می توانید بفهمید که پکیج نیاز به رسوب زدایی دارد نمایش خطا های از طریق چراغ های ۴۰، ۷۰، ۸۰ می باشد.
یکی از دلیل های دیگر رسوب گیری پکیج کاهش یافتن فشار آب می باشد که پس از رسوب گیری می شود این مشکل را برطرف کرد.
زمان مناسب برای رسوب گیری پکیج چه زمانی است؟
در مورد رسوب گیری پکیج باید بدانید که بهترین وقت برای انجام رسوب گیری زمانی است که پکیج شما فاقد عملکرد مناسب باشد و متوجه شوید که نمی تواند کار خود را به درستی انجام دهد. منظور از عملکرد نامناسب این است که پکیج به درستی آب را گرم نمی کند و یا اینکه خیلی دیر آب را گرم می کند. در بعضی موارد هم بهترین زمان مناسب برای رسوب زدایی و یا اسید شویی پکیج زمانی است که پکیج در حین روشن شدن صدای غیر عادی مانند تق تق تولید می کند.
صرف نظر از این علت ها باید بدانید که هر شش ماه یک بار باید پکیج سرویس شود و رسوب گیری پکیج هم زیر مجموعه ای از سرویس پکیج است.
برای اینکه زمان مناسب برای رسوب گیری پکیج خود را بدانید می توانید ابتدا پکیج دیواری خود را عیب یابی کنید.
در صورت عدم توانایی تشخیص بهترین زمان اسید شویی و یا رسوب گیری پکیج شما می توانید از نمایندگی های تعمیر، نصب و سرویس پکیج درخواست کمک کنید.
رسوب زدایی پکیج به دو شکل انجام می گیرد:
- روش اول که به آن روش سنتی نیز گفته می شود و در این روش باید پکیج باز شود :
- قبل از انجام هر کاری باید برق پکیج را قطع کنید.
- سپس کاور روی پکیج را باز کنید.
- در این مرحله باید آب موجود در پکیج را خالی شود. پس اول شیر ورودی آب سرد را ببندید و شیر پر کن را در جهت ساعت گرد باز کنید، سپس شیر آب گرمی را که در پایین ترین ارتفاع خانه قرار گرفته است را باز کنید(منظور شیر سرویس بهداشتی یا حمام ) تا آب سیستم تخلیه شود. در این حین به عقربه روی فشار پکیج را دقت کنید که حتما به صفر رسیده باشد، به این شکل تخلیه صورت می گیرد و می توانیم سراغ ادامه کار برویم.
- قدم بعدی مبدل است، در این مرحله باید مبدل پکیج را که به بلوک ها متصل شده باز کنید و آن را از پکیج جدا نمایید .
- مبدل باید رسوب گیری شود. برای این کار می شود از محلول رسوب زدا یا دیسکلر استفاده نمود. برای کار با این محلول اول دستکش بپوشید، ماسک بزنید و از عینک مخصوص برای این کار را بر روی چشمانتان استفاده کنید. سپس محلول مورد نظر را داخل مبدل ریخته و به مدت ۱۵ دقیقه صبر نمایید تا شستشو انجام گیرد. در آخر مبدل پکیج را با استفاده از آب با فشار بالا شست و شو دهید. این محلول فقط مناسب پاکسازی مبدل است و به پکیج هیچ صدمه ای نمی زند.
نکته : در صورتی که با شست و شو رسوب ها مبدل از بین نرفت می توانید با حرارت دادن مبدل روی شعله گاز و ضربه زدن به آن یا شستن با آب پر فشار آن را رسوب زدایی نمایید.
توجه داشته باشید که حالت اورینگ ها ( یا همان اتصال حلقه ای شکلی که برای نصب مبدل است) تغییر نکرده باشند. در صورت تغییر شکل آن ها نیز باید تعویض شوند.
- پس از رسوب گیری نوبت نصب مبدل است. مبدل را در حالتی که شیارهای آن در سمت چپ قرار بگیرند در جای خود قرار داده و نصب کنید.
- فشار پکیج را روی عدد ۵/۱ تنظیم نموده و سپس پکیج را روشن کنید.
- روش دوم که به آن روش مدرن یا روش استفاده از پمپ نیز می گویند:
در این روش برای رسوب زدایی و تعمیر نیاز به باز کردن مبدل ندارید. تنها به یک پمپ اسید شویی نیاز است که آن را داخل ظرف اسید قرار داده و خروجی آن را نیز به یک طرف مبدل وصل می کنیم، و سمت دیگر مبدل هم با استفاده از یک شلنگ به ظرف وصل می شود. حالا با استفاده از پمپ اسید به داخل مبدل می رود و رسوب زدایی صورت می پذیرد و رسوبات از طریق شلنگ از مبدل خارج می شوند. پس از تخلیه کامل رسوبات آب به داخل مبدل پمپاژ می گردد تا اسید داخل مبدل شست و شو داده شود.
مزایای رسوب گیری پکیج
- بازدهی کاری پکیج بالا می رود چرا که رسوبات داخل آن از بین رفته است و اجازه می دهد پکیج عملکرد بهتری داشته باشد.
- مانع خراب شدن پکیج شده باعث می شود که دیگر نیازی به تعمیر نباشد.
- صدای تق تق هنگام روشن شدن از بین می رود.
- آب در داخل پکیج سریعتر گرم می شودو
- و …
نکات ایمنی در رسوب گیری پکیج
در هنگام رسوب گیری پکیج باید به چند نکته مهم دقت کرد که عدم توجه به آن ها باعث ایجاد مشکلاتی برای شما و همچنین پکیج می شود.
- ۱٫ هنگام استفاده از اسید برای رسوب گیری باید مراقب باشید که روی لباس و یا پوست شما نریزد.
- ۲٫ در صورتی تماس اسید با پوست شما فورا اقدام به شست و شو آن کنید.
- ۳٫ هنگامی که می خواهید پکیج را اسید شویی نمایید بهتر است که از ماسک، عینک، لباس کار، دستکش و … در حین رسوب گیری استفاده نمایید.
- ۴٫ در صورتی که رسوب پکیج با اسید شویی برطرف نشد از ضربه زدن به آن خود داری نمایید و اگر که نیاز به ضربه زدن بود به آرامی ضربه بزنید که موجب وارد شدن صدمه به آن نشود.
- بهتر است که مبدل را بیشتر از ۲۰ دقیقه درون آب اسید قرار ندهید.